Pulpe de iepure

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 3 ore și 15 min.
• 4 pulpe de iepure • 2 linguri muștar cu boabe • 1 lingură muștar cremos • piper pisat
• 8 cepe franțuzești • 4 fructe de ienupăr zdrobite • 100 g unt topit • 300 ml supă  de carne
• câteva fire  de rozmarin • câteva fire de cimbru • 100 ml vin roșu sec • sare

Se îndepărtează pielea de pe carne, se spală, se șterge și se piperează carnea. Se amestecă cele 2 feluri de muștar și se unge carnea; se așază într-o cratiță.
Se curăță cepele fran­țuzești și se taie pe lung; se adaugă la pulpe, împreună cu boabele de ienupăr; se toarnă unt topit și se acoperă; se lasă să se marineze 2 zile.
La carnea marinată  se adaugă supa și vinul și se înăbușă sub capac, la foc moale, cca 45 min. Se întoarce în acest timp o singură dată.
Se pre­sară deasupra verdețuri și se dă la cuptor, fără capac. Se coace cca 2 ore la 175 ºC, până ce se înmoaie carnea. Se întoarce în timp ce stă la cuptor și se stropește cu sosul din tavă.
Se scoate carnea și se îndepărtează ierburile. Se dă în fiert sosul și se lasă să fiarbă la foc moale, fără capac, cca 15 min.
Se sărează sosul și se încălzește înăuntru carnea. Se servește carnea cu sos și garnitură de merișoare și cartofi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*