Pulpă de porc cu ceapă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 2 ore și 30 min.
• 2 cepe • 1 căpățână mare de usturoi
• 2 codițe de purcel cărnoase (cu tot cu șorici) • chimen pisat
• câte­va fire de rozmarin • sare, piper • 300 ml supă

Se curăță ceapa și se taie semiluni. Se curăță usturoiul de foile exterioare. Se taie căpățâna în două. Se toaletează carnea și se crestează șoriciul și grăsimea de deasupra, sub formă de grilaj. Se presară chimen, rozmarin, piper și sare.
Se așază în tavă și se toarnă puțină supă, se acoperă și se coace 2 ore la cuptorul încins la 185 °C. În acest timp friptura se stropește încontinuu cu sos. După cca 1 oră și jumătate, se scoate capacul, ca friptura să prindă o crustă crocantă. Se îndepărtează căpățâna de usturoi, se pisează și se reașază în sos.

Sfat: Pentru o crustă frumoasă, friptura se unge cu o marinată picantă, cu cca 15 min. înainte de a fi gata. Pentru marinată, se amestecă într-un castron usturoi cu ardei iute tocat, ardei gras tăiat cuburi, sare, o lingură de bulion sau ketchup și 2 linguri
de bere neagră.
Atenție: sucul de roșii se caramelizează – de aceea, marinata nu se aplică pe carne de la început, ci numai cu puțin timp înainte de a fi gata friptura!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*