Pulpă de căprioară cu sos de fructe

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Friptură
• 600 g pulpă de căprioară
• 2 foi de dafin • 5 fructe de ienupăr • sare, piper • 4 linguri de unt •  100 ml vin roșu sec
• 100 ml supă concentrată
Sos
• 1 măr decojit • 1 pară tăiată cuburi • 3 prune fără sâmburi
• 1 linguriță de zahăr brun
• 1 praf de scorțișoară măci­nată • 2 linguri de vin roșu
• 2 linguri de gem de prune
• 200 ml supă de carne

Se spală carnea, se șterge și se presară sare, piper și con­dimente zdrobite. Se topește un­tul și se prăjește carnea la foc iute; se stinge cu vin și supă, se acoperă cu un capac și se coace 1 oră și 45 min., în cuptorul încins la 180 ºC. Cu 10 min. înainte de a fi gata, se adaugă fructele pregătite în prealabil. Apoi se scoate car­nea din vas, se în­fă­șoară în folie de aluminiu și se păstrează la cald.
Sosul din vas se toarnă într-o crăticioară, în care se pune zahărul, vinul și scorțișoara. Apoi se adau­gă gem de prune și se dă în clocot. Se toarnă supa, se  sărează și se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se taie carnea felii și se ser­vește cu sos și cartofi la cuptor.
Preparare: 2 ore și 15 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*