Puișori cu miere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 20 bucăți
Aluat: • 500 g făină 
• 200 g zahăr pudră 
• 1 linguriță scorțișoară 
• 50 g unt
• 2 ouă • 4 linguri miere • 2 lingurițe sifon
Umplutură: • 2 gălbe­nu­șuri • 100 g zahăr pudră
• ½ păstaie de vanilie 
• 150 g unt moale
Glazură: • 150 g zahăr pu­dră • 1 albuș • 1 lin­gu­riță suc de lămâte
• colorant alimentar galben 
• ciocolată neagră pentru ochi

Se amestecă făina cu zahăr, scorțișoară, unt, ouă, miere și sifon. Se frământă aluatul și se dă puțin la frigider.
Se întinde o foaie de aluat groasă de cca 3 mm și se decupează pui­șori cu o formă specială. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul încins la 170 ºC, până ce fursecurile se rumenesc.
Se bat gălbenușurile 
la bain-marie cca 5 min., cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se înglobează vanilia și se lasă să se răcească, amestecând din când în când. Se încorporează apoi restul de zahăr, bătut cu unt. Cu această cremă se unesc puișorii 2 câte 2.
Pentru glazură, se cerne zahărul pudră și 
se înglobează albușul și sucul de lămâie; se adaugă o picătură de colorant galben. Glazura se aplică pe fursecuri 
cu pensula. Se fac ochii puișorilor din picături de ciocolată neagră topită.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*