Pui umplut

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 piepți de pui dezosați
•  1 chiflă veche de-o zi
• 80 ml lapte • 40 g nuci tocate
• 1 lingură pătrunjel tocat • 5 prune uscate • 30 g unt • 1 lingură ulei
• 2 felii șuncă • 3 fire cimbu
• 250 ml supă de pasăre

1  Se crestează un buzunărel la fiecare piept de pui. Se sărează și se piperează pe ambele fețe. Se taie cuburi chifla și se înmoaie în lapte; se adaugă pătrunjel, nuci și prunele tăiate bucățele. Se înglobează 20 g unt moale.
2 Se umplu piepții și se fixează cu cleme. Se încinge uleiul și se prăjesc bucățile de carne pe ambele fețe 3 min. Apoi se transferă într-o tavă, cu tot cu zeama; se așază deasupra felii de șuncă și cimbru, se toarnă puțină supă și se coc 30 min. în cuptorul încins la 180 °C, timp în care se adaugă mereu supă. La final se adaugă unt și se scot firele de cimbru. Înainte de servire se scot clemele.
Preparare: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*