Pui umplut cu usturoi și rozmarin

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg cartofi
• 8 căței de usturoi
• 2 fire de rozmarin • 1 lămâie
• 1/2 linguriță sare de mare grunjoasă
• 2 linguri unt • 1 pui (1,5 kg)
• sare, piper •150 g șuncă uscată • 300 ml vin alb sec

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se decojesc cartofii și se taie rondele. Se așază într-o oală cu apă și se dau în clocot, apoi se reduce focul și se mai lasă să fiarbă 3 min., astfel încât să fie al dente. Se scurg și se pun deoparte.
Se pisează usturoiul cu rozmarin; se adaugă coaja rasă de la 1 lămâie, sarea grunjoasă,  un­tul și piperul; se amestecă.
Se desprinde pielea de pe pui, cu degetele și se umple bu­zunarul astfel creat cu amestecul de rozmarin. Se sărează și se piperează puiul la suprafață, iar burta se umple cu o lămâie tăiată sferturi. Se așază în tavă feliile de cartofi, apoi fâșii de șuncă și puiul; se stropește cu vin și se lasă să se coacă 90 min., până se rumenește. Se tranșează și se servește cu cartofi.

Preparare: 110 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*