Pui umplut cu migdale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 pui mici (griller) • sare
• 4 chifle vechi de-o zi
• 250 ml lapte • 3 ouă
• 25 g unt • 100 g șuncă
• 70 g migdale nesărate
• piper • nucșoară • 1 legătură pătrunjel (curățat și tocat)
Se spală puii, se șterg pe dinăuntru și pe dinafară. Se taie cuburi chiflele și se stropesc cu lapte. Între timp se separă ouăle și se bat albușurile.
Se storc chiflele și se amestecă împreună cu gălbenușurile și untul moale. Se adaugă cu­burile de șuncă și migdalele tocate; se condimentează cu sare, piper și nucșoară, după gust și se presară pătrunjelul tocat. Se adau­gă apoi albușul bătut și se înglobează cu grijă.
Se umplu puii cu această com­poziție și se așază într-o tavă cu margine înaltă. Se toarnă înăuntru apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se coace totul la cuptor cca 1 oră. Se scoate apoi folia de aluminiu și se lasă să se rumenească puii.

Preparare:  90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*