Pui umplut cu feta

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
•1 pui (cca. 1,2 kg) •sare •50 ml ulei de măsline •50 g unt •2 cepe
•125 g orez cu bob lung •350 ml supă de pui
•1 legătură pătrunjel •3 fire oregano
•450 g brânză feta (sau telemea de vacă)
•piper negru
•felii de lămâie

Se spală puiul pe dinăuntru și pe dinafară, se șterge. Într-o oală mare se pune la fiert apă și se adaugă 1 lingură de sare; când dă în clocot se adaugă puiul și se fierbe la foc mijlociu 30 min.
Se toacă ceapa. Într-o tigaie se încing uleiul și untul. Se călește ceapa toca­tă; se adaugă orezul și se stinge cu supă. Se fierbe cca 10 min. Se scur­ge și se păstrează zeama.
Se toacă pătrunjelul și 1 fir de ore­ga­no. Se adaugă verdea]a la orez. Se zdrobește jumătate din canti­tatea de brânză feta și se adaugă la orez; se sărează și se pipe­rează.
Se încinge cuptorul la 220° C. Se scoate puiul din zeamă și se lasă să se scurgă. Apoi se umple cu amestecul de orez și se coase la loc. Se leagă copanele și aripile.
Se așază puiul în tigaie și se repartizează de jur împrejurul lui restul de brânză, zdrobită. Se coace la cuptor timp de cca 20 min. Zeama din tavă trebuie să se evapore total și puiul trebuie să se rumenească.
Se desface cusă­tura și se servește puiul acompaniat de felii de lămâie și oregano verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*