Pui umplut cu brânză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 1 fir de praz • 1 ceapă • 60 g unt • 100 g brânză de capră cremoasă
• 1 ou • 1 lingură frunzulițe de cimbru
• 2 linguri pătrunjel tocat • 2 chifle • 1 pui mijlociu
• 1 lingură făină • sare, piper, ulei

Se curăță și se toacă prazul și ceapa. Se încinge untul și se călesc, apoi se iau de pe foc; se înglobează brânza, oul, verdea­ța și chiflele tocate. Se pasează totul, apoi se sărează și se piperează după gust.
Se încinge cuptorul la 180 °C.  Se curăță puiul și se în­­de­părtează grăsimea în ex­ces. Se des­prinde pielea de carnea de pe piept și copane. În buzunarul care ia naștere se așază um­plutura de brânză. Restul de umplutură se așa­ză în burta puiului și se fixează deschiderea cu scobitori.
Se presară sare și piper peste pui și se unge cu ulei. Se așază într-o tavă și se toarnă 2 dl de apă; se coace puiul cca 30 min.
Se  așază puiul pe o parte, se unge cu zeama din tavă și se mai coace cca 30 min. Apoi se așază pe latura cealaltă și se unge cu restul de sos; se mai coace 30 min. Se așază pe spate și se mai lasă 20 min. până se rumenește.
Se scoate tava cu puiul din cuptor și se lasă să se odihnească pe un tocător de lemn cca 15 min. Apoi se pune sosul pe plită și se mai adaugă făina, ca să se îngroașe sosul. Se porțio­nează carnea și se servește cu sos și eventual o garnitură de cartofi la cuptor.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*