Pui umplut cu alune

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Umplutură
• 50 g unt • 120 g ceapă verde • 3 linguri pătrunjel tocat
• 70 g alune • coaja de la 2 felii de pâine • 1 praf condiment din legume deshidrate
• 2 ouă • sare
• 50 ml lapte
• ½ lingu­riță piper
În plus
• 1 pui mare (cca 2 kg) 
• sare • 50 g unt topit

Se topește untul; se că­leș­te ceapa tocată; se lasă la răcit. 
Se amestecă cu pă­trun­jelul tocat, alunele tocate grosier și coaja de pâine tă­iată bucățele. Se adaugă con­di­ment din legume, sare și piper, ouă și lapte; se amestecă până se obține o umplutură groasă.
Se curăță puiul, se spală și se umple cu amestecul preparat; se închide cu scobitori. Se așază într-o tavă, se unge cu unt, se sărează, se acoperă și se coace cca 1 oră în cuptorul încins la 190  ºC. În timpul coacerii, puiul se unge cu sos din tavă și se stropește cu apă fierbinte. După 1 oră, se scoate capacul de pe tavă și temperatura din cuptor se reduce la 170 ºC. Se mai coace puiul 30 min., pentru a face crustă crocantă. Se adaugă restul de unt în sos și se servește puiul cu cartofi la cuptor.
Preparare: 105 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*