Pui Tandoori

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 pulpe de pui • 2 piepți de pui
• sucul de la 1 limettă • sare, piper • 200 g iaurt
• 3 linguri oțet de vin alb • 2 linguri ulei de arahide
• 1 ceapă • 1 cățel de usturoi • 1 lingură ghimbir tocat
• 2 lingurițe coriandru măcinat
• 2 lingurițe chimen măcinat • 2 lingurițe boia dulce
• 1/4 linguriță curcuma • 1/2 linguriță praf de chili • felii de limette

Se crestează pielea de pui și se freacă cu suc de limette, sare și piper; se lasă să stea 30 min. Pentru pasta de mirodenii, se amestecă iaurtul cu oțet și ulei; se adaugă ceapă tocată și usturoi pisat, apoi restul de mirodenii; se amestecă bine. Bucățile de pui se șterg și se ung cu pastă; se așază într-o formă unsă. Forma se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la frigider peste noapte. Din când în când se reface crusta de condimente, dacă este necesar.
Se scoate carnea din frigider și se unge încă
o dată cu pastă. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se coace puiul în folie de aluminiu, 30 min. După 20 min. se îndepărtează folia. Puiul se servește cu felii de limette.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*