Pui provensal

Credit foto: Nitr/Fotolia.com
Credit foto: Nitr/Fotolia.com
Credit foto: Nitr/Fotolia.com

Pt. 4 porții:

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare și piper. Se umple cu 1 fir rozmarin și 4 fire cimbru,
și se leagă cu ață. Se toacă 1 fir rozmarin și 4 fire cimbru și se amestecă împreună cu 2 linguri ulei de măsline.
Se unge puiul cu acest amestec, cu pensula și se așază într-o tavă unsă; se coace la cuptor 40 min., timp în care se unge des cu amestec de ulei și verdeață și se întoarce o singură dată. Dacă este nevoie, se adaugă apă în tavă.
Se taie felii 2 vinete, 2 dovlecei și 2 ardei grași roșii. Se curăță 2 cepe și 3 căței de usturoi. Ceapa se taie în patru.
Se repartizează legumele de jur-împrejurul puiului, se sărează, se piperează și se stropește cu 2 linguri ulei de măsline. Se toarnă 125 ml vin alb sau supă și se mai coace 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*