Pui mexican

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: cca 80 min.
• 1 lingură ulei • 1 ceapă • 3 căței de usturoi
• ½ lingură zahăr
• 1 linguriță pastă picantă Chipotle (produs mexican din ardei afumați – în lipsă, se poate folosi bulion de ardei picant)
• 400 g roșii decojite (conservă) • 4 fileuri piept de pui
• 1 ardei gras roșu • 1 legătură coriandru verde

Se încinge uleiul și se călește ceapa tocată cca 5 min. În ultimul minut se adaugă usturoiul decojit și tăiat felii. Apoi se adaugă zahărul, pasta de ardei și roșiile decojite, cu tot cu zeama din conservă.
Se adaugă apoi în cratiță carnea, se acoperă cu sos din cratiță și se pune capacul. Se lasă să fiarbă înăbușit la foc moale, cca 50 min. Se toarnă din când în când apă sau supă de pasăre.
Se scoate carnea, se taie bucăți și se pune la loc în cratiță. Se adaugă felii subțiri de ardei gras, precum și frunzulițe de coriandru. Se încălzește puțin și se servește, eventual, alături de găluște de cartofi.

Info: Pasta Chipotle se prepară în mod tradi­țional din ardei iuți din soiul Jalapeňo, bine copți și afumați la foc de lemne.
Se folosește în preparate din carne de curcan și de iepure.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*