Pui Maghreb

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
Marinată:
• 1 lingură boabe de coriandru • 1 lingură chimen • 1 linguriţă praf de ghimbir
• 2 linguri ulei de măsline • sare, piper
Tocăniţă:
• 1 pui • 4 linguri ulei de măsline • 2 cepe • 1 bulb de fenicul
• 1 legătură coriandru • 4 căţei de usturoi • 4 cuişoare • 2 lămâi în sare • 80 g măsline negre • 80 g măsline verzi • 1 praf şofran
• 500 ml supă de pasăre

Se amestecă într-un castron toate ingredientele pentru marinată. Se taie puiul în 8 bucăţi, se aşază în marinată, se tăvăleşte, se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider peste noapte. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă şi se prăjesc bucăţile de pui cca 10 min., până se rumenesc. Se aşază apoi în cratiţă felii de ceapă şi fenicul. Se rup frunzuliţele de coriandru verde şi se adaugă la pui. Se presară apoi felii de usturoi şi cuişoare, se amestecă şi se mai prăjesc câteva minute. În final se adaugă feliile de lămâi conservate în sare, 300 ml supă, măslinele şi şofranul. Se aco­peră cu un capac şi se fierbe la foc moale cca 90 min. După primele 45 min. se amestecă, eventual se mai adaugă supă.
În final se ia capacul de pe vas şi se lasă să se îngroaşe sosul. Eventual se sărează şi se ornează cu frunze de coriandru. Se serveşte cu garnitură de cușcuș sau de orez.
Preparare: 2 ore  Marinat: cca 8 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*