Pui la cuptor cu vin și praz

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 pui tăiat în patru • sare • mirodenii pentru carne de pasăre • supă de pasăre
• 2 linguri unt • 2 lingurițe ulei • ½ linguriță boia de ardei
• 2 căței de usturoi • 3 fire cimbru
• 4 fire mari praz • sare • piper
• 225 ml supă de legume fierbinte • 100 ml vin alb
Se presară carnea de pasăre cu sare și mirodenii. Se așază într-o tavă și se coace 60 min. în cuptorul încins la 190 °C. În acest timp, se stropește cu supă de pasăre și cu sos din tavă.
Cu 20 min. înainte de a fi gata friptura, se amestecă 2 lingurițe de ulei cu ½ linguriță de boia și se unge pielea puiului, pentru a deveni crocantă. Se topește untul într-o tigaie și se prăjește usturoiul tăiat felii; se presară cimbru. Se curăță prazul și se spală; se taie bucăți de 2,5 cm.
Se așază bucățile de praz într-o formă de sufleu și se stropesc cu amestecul de unt, usturoi și cimbru. Se sărează, se piperează și se toarnă vin și supă. Se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu și se coace cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se servește cu pui, dar se potrivește și cu peș­tele sau carnea de iepure.
Preparare: 1 oră 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*