Pui înăbușit cu cartofi dulci

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g cartofi dulci • 400 g morcovi • 5 cepe verzi • 4 cepe roșii
• 100 g caise uscate • 100 g coacăze • 50 g migdale decojite
• 400 ml supă • 1 pui (cca 1,2 kg) • sare, piper • 1 lingură ulei
• 1 fir de rozmarin

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se decojesc și se taie cuburi cartofii dulci și morcovii. Se taie rondele ceapa verde, iar ceapa roșie se taie felii. Caisele se taie cu­bulețe. Se spală coacăzele. Ingredientele pregătite se așa­ză într-o tavă cu capac, împreună cu migdalele. Se toarnă supă.
Puiul se sărează și se piperează, se unge cu ulei și se așază pe legume. Se adaugă rozmarinul și se acoperă tava cu capacul; se lasă să se înăbușe la cuptor cca 90 min.
Se scoate capacul, se unge puiul cu apă sărată; temperatura din cuptor se ridică la 225 ºC și se frige puțin puiul pe grill.
Preparare: 15 min. La foc: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*