Pui în sos exotic

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții
Preparare: 40 min.
• 1 pui (1,6 kg) porționat
• sare de Himalaya, după gust • piper negru măcinat
• 4 linguri ulei de cocos
• 1 linguriță usturoi tocat
• 1 linguriță ghimbir ras
• 1 linguriță coajă de limettă rasă
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă
• 200 ml supă de pasăre • 200 g orez roșu

Bucățile de pui se sărează și se piperează. Se încing bine 2 linguri de ulei de cocos și se prăjesc bucățile de pui până se rumenesc. Se pun deoparte.
În tigaie se adaugă usturoi, ghimbir și coajă de citrice – se călesc puțin până se înmoaie și încep să miroasă plăcut. Se stinge cu supă; se pun înapoi în vas bucățile de pui și se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să se înăbușe la foc moale, până ce sunt gata. Între timp se fierbe orezul conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se scot bucățile de pui pe farfurii. Se așază alături porții de orez. În vasul de pe foc se adaugă 2 linguri de ulei de cocos și se încălzește bine. Se toarnă sosul peste pui și orez.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*