Pui în manta de șuncă

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune o friptură de pui rafinată, pe pat de ciuperci de pădure

Ingr. pt. 4 porții
• 4 piepți de pui • 8 frunze salvie • 1 ardei iute
• 8 felii șuncă uscată • 3 linguri ulei de măsline
• 750 g bureți gălbiori • 1 ceapă • 1 cățel de usturoi
• 30 g unt • 300 ml smântână • 200 ml supă concentrată de vită
• suc de lămâie • pătrunjel

Se spală și se curăță bine ciupercile. Ardeiul iute se taie în patru, pe lung, şi se curăţă de seminţe.
Pentru fiecare piept se întind câte 2 fâşii de șuncă, deasupra se așază câte 2 frunze de salvie, o fâşie de ardei iute, piept de pui și puțină sare. Se înfăşoară bine pieptul în fâşiile de bacon, fixându-se eventual cu scobitori.
Se călesc ceapa şi usturoiul tocate; se adaugă smântâna şi supa  şi se fierb până scad cu cel puţin 1/3.
Se potriveşte de gust cu sare, piper și un pic de suc de lămâie. Ciupercile se prăjesc pe rând şi se scufundă în sosul de smântână.
Sosul cu ciuperci se dă puţin la cuptor; se potriveşte de gust și se adaugă pătrunjel tocat.
Se toarnă în farfurii adânci, încălzite în prealabil. Ruladele se prăjesc, se taie felii și se așază deasupra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*