Pui cu unt aromat cu leurdă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Unt cu leurdă:
• 1 legătură leurdă • 1 ceapă roșie
• sare, piper • 1 lingură suc de lămâie • 4 linguri pătrunjel
• 250 g unt
Friptură:
• 4 piepți de pui • sare, piper
• 4 linguri ulei
Salată:
• 1 căpățână de salată verde • 100 g castraveți
• 200 g roșii cherry
Dressing:
• 1 ceapă • 2 linguri oțet de vin alb • 1 lingură muștar
• sare, piper

Se toacă leurda și ceapa; se adaugă sare, piper, suc de lă­mâie și pătrunjel; se adaugă untul și se a­mestecă. Se așază com­poziția pe o bucată de fo­lie transparentă și se ru­lează (Ø 3 cm) în folie; se dă la congelator timp de cca 1 oră.
Se sărează și se piperează carnea; se prăjește pe ambele fețe în ulei în­cins, cca 7 min. Se rup bucăți frunzele de salată și se amestecă împreună cu felii de castraveți și ro­șii tăiate cuburi.
Se prepară dressingul: se amestecă ceapa cu oțet, muștar, sare și piper și se toarnă peste salată. Se amestecă și se ser­vește cu felii de unt aromat și carne.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*