Pui cu sos de lămâie și iaurt

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Pui:
• 4 piepți de pui • 250 g iaurt
• 2 căței de usturoi • 1 mână verdeață
• 2 lingurițe suc de lămâie
• sare, piper • 1 lingură parmezan
• 4 felii pâine toast
• 2 linguri ulei
Pentru piure:
• 350 g rădăcină de țelină decojită
• 300 g cartofi • 3 linguri unt
• sare, piper • 2 linguri pătrunjel tocat

Iaurtul se amestecă împreună cu usturoiul pisat, verdețuri, suc de lămâie și piper. Se unge carnea cu acest amestec, cu pensula, și se lasă la marinat peste noapte.
Se amestecă parmezanul cu pâinea fă­râ­mi­țată și cu uleiul. Se așază pe feliile de carne și se coace cca 30 min. în cuptorul încins la 170 °C.
Se rade țelina. Se decojesc cartofii, se taie cuburi și se acoperă cu apă. Se adaugă țelina și puțină sare și se fierb cca 25 min.
Se scurg legumele fierte; se adaugă unt, sare și piper și se pasează. Se adaugă pătrunjel tocat și se servește cu carne.
Preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*