Pui cu legume

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București gătește un fel principal de vară, sănătos și gustos

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 pui mici (a 450 g)
• 1 legătură zarzavat de supă
• 1 foaie de dafin
• 5 boabe piper • 400 ml smântână
•  3 linguri vin alb •  sos Worcester
•  suc de lămâie  • 60 g morcovi
• 60 g dovlecei • 60 ml ulei de măsline
• 20 ml oțet de vin roșu • sare

1 Puii se așază într-o oală cu apă rece și se dau în clocot. Se scot, se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se pune în oală zarzavatul de supă, cu apă, foaia de dafin, sare și piper. Se dau în clocot și se adaugă puii; se lasă să fiarbă la foc moale 40 min. Se scot apoi puii și se păstrează la cald. Zeama se trece printr-o strecurătoare; se măsoară 150 ml și se dă în clocot cu smântână și vin alb; se lasă să fiarbă puțin, apoi se condimentează cu sare, piper și sos Worcester.
2 Morcovii și dovleceii se rad și se opăresc în supă. Se marinează într-o vinegretă din ulei de măsline și oțet de vin roșu. Pe farfurii se așază carnea, se acoperă cu sos alb și felii de trufe uscate; alături se așază legumele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*