Pui cu legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 1 ceapă • 2 dovlecei
• 2 linguri ulei • 4 pulpe de pui
• 800 g roșii decojite din conservă • 3 foi de dafin
• sucul de la 1 lămâie
• 1 linguriță zahăr • sare, piper

1   Ceapa și dovleceii se taie felii. Se spală pulpele de pui sub jet de apă rece și se taie jumătăți.
2    Se încinge 1 lingură ulei și se călește ceapa; după câteva minute se adaugă feliile de dovlecei și se prăjesc împreună cca 3 min. Se scot legumele, iar în tigaie se adaugă 1 lingură de ulei și se prăjește carnea de jur-împrejur. Se adaugă roșiile, foile de dafin, sare și piper. Se acoperă cu un capac și se coace totul la cuptor 30 min. Apoi se scoate capacul și se mai coace cca 15 min.
3   Sosul se potrivește de suc de lămâie și se servește cu crochete.

Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*