Pui cu gutui

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 45 min.
• 4 fileuri de piept de pui (de 150 g) • sare, piper
• 2 gutui mici • 2 linguri unt • 1 lingură ulei de măsline • 2 lingurițe cimbru tocat
• 250 ml supă de pui  • 200 ml smântână
• 150 ml vin alb sec

Feliile de pui se sărează și se piperează. Se spală gutuile, se curăță de căsuțele semințelor și se taie felii nu prea groase.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încing 1 lingură unt și ule­iul de măsline. Se prăjesc fe­liile de pui, rumenindu-se pe o par­te. Se întorc și se presară cimbru. Se prăjesc bucățile de pui și pe cea­laltă față. Se dă tigaia la cuptor și se mai coace 8 min.
Feliile de gutui se călesc într-o lingură de unt, 15 min. pe am­bele fețe; se păs­trează la cald. Su­pa și vinul se fierb până ce volu­mul se re­duce la jumătate; se adaugă smântână și se mai lasă să fiarbă până ce vo­lumul se reduce iar la jumă­tate (200 ml).
Se sărea­ză și se pipe­rează. Pentru ser­vire, se toar­nă sosul într-o formă ova­lă și se așa­ză feliile de pui și ron­de­lele de gutui.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*