Pui cu cimbru și lămâie cu garnitură de fenicul

Credit foto: LiliGraphie/2012/shutterstock.com
Credit foto: LiliGraphie/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 pui (cca 1,4 kg)
• 3 lămâi
• 2 linguri ulei
• sare, piper
• 2 bulbi de fenicul
• 6 fire cimbru
• 250 ml ­supă de pasăre
• 1 lingură miere
• 1 lingură vin sec

1 Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se spală o lămâie cu apă fierbinte, se șterge și se rade coaja; 1/2 din cantitate se amestecă împreună cu 1 lingură ulei, sare și piper. Se freacă puiul cu acest amestec. Se spală restul de lămâi și se taie felii; se umple puiul cu ele. Se leagă pulpele cu ață.
2 Se curăță feniculul, se spală și se taie jumătăți; se îndepărtează cotoarele. Se taie apoi fâșii și se pun într-o formă termorezistentă și se așază deasupra carnea. Se re­par­­tizează cimbrul pe pui și se coa­ce la cuptor cca 55 min. Se toarnă treptat supa; din când în când, puiul se stropește cu zeamă din tavă.
3 Se amestecă mierea cu vin, res­tul de coajă de lămâie și 1 lingură ulei. Se ridică temperatura din cup­tor la 250 ºC. Se scoate puiul din cuptor și se unge cu această marinată, folosind pensula. Se mai coace 5 min. la cuptor, ca să devină crocant. Se servește pe un platou, alături de fenicul. Se poate o­fe­ri o garnitură de cartofi la cuptor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*