Pui cu ardei

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 8 porții de carne de pui
• 100 g rădăcinoase (morcovi, pătrunjel, țelină)
• 3 linguri unt • 2 foi de dafin • cuișoare
• boabe de piper • 1 lingură boia
• 1 lingură făină • 250 ml  smântână de soia
• 1 ceapă

1  Se prăjesc bucățile de pui în 2 linguri unt încins; se scot din tigaie și se așază într-o cratiță. Se adaugă legumele tocate, foaia de dafin și mirodeniile. Se toarnă apă, astfel încât carnea să fie acoperită până la jumătate. Se fierbe la foc moale, cca 35 min. Se scoate carnea din vas și se scurge.
2 Se că­lește ceapa tocată. Se pudrează cu boia și se toarnă apă; se fierbe până ce grăsimea urcă la supra­față. Se pudrează cu făină și se prăjește, amestecând. Se stinge cu 300 ml supă, se amestecă, se sărează și se piperează. Se fierbe 15 min., apoi se adaugă smântâna. Carnea se reașază în cratiță și se încălzește.
Preparare: 80 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*