Pui brazilian

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 4–5 căței de usturoi • sare • 2 cepe • 3 linguri ulei
• 1 pui (cca 1,3 kg) tăiat bucăți • 500 ml supă de pasăre • 2 ardei grași mici verzi • 4 roșii
• 4–5 linguri pastă de tomate • 1–2 lingurițe tabasco verde • 100 g boabe de porumb • chili

1 Se pisează usturoiul, cu sare. Se toacă 1 ceapă
și se adaugă puțin usturoi pisat; se freacă bucățile de pui cu acest amestec. Se așază într-un vas, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă să se marineze la rece cca 4 ore.
2  Se prăjesc bucățile de pui de jur-împrejur, apoi se scot din tigaie. Se adaugă restul de ceapă tocată, restul de usturoi și se prăjesc împreună. Se adaugă carnea înapoi în vas, se toarnă supa și se acoperă vasul cu un capac; se lasă să se înăbușe 25 min. Apoi se adaugă fâșii de ardei gras și felii de roșii, precum și pasta de tomate și tabasco. Se mai fierb 5 min.
În final se adaugă porumb și mirodenii.
Preparare: 50 min. Marinat: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*