Pui afumat cu salsa

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
La frigider: 3 ore
• 1 căpățână salată verde • 1 papaya
• 400 g piept de pui afumat, fără piele
Salsa de papaya:
• 1 papaya • 1 mango • 1 ardei gras roșu mare
• 1 ceapă roșie mare • 2 fire mentă • 1 ardei iute
• 1 lingură suc de lămâie • 2 linguri oțet balsamic
• sare, piper

Se prepară mai întâi salsa: se taie în jumătate, pe lung, fructul de papaya și se scot sâmburii cu lingura.
Se decojesc jumătățile și se taie pulpa cuburi.
Fructul de mango se taie în două pe lung, cu un cuțit ascuțit. Se taie pulpa în cuburi, cu atenție să nu tăiem prea adânc, pentru ca să nu vătămăm coaja. Se desprind cu degetele cuburile de coajă și se adaugă la papaya.
Se decojește ardeiul gras cu instrumentul de decojit. Se taie în două, se cu­răță de cotor și de pielițele albe, apoi pulpa se taie cuburi.
Se decojește ceapa și se taie inele. Se toacă menta.
Se taie în două ardeiul iute, pe lung, se curăță de cotor și de pielițele albe, iar pulpa se toacă.
Într-o ceașcă se amestecă sucul de lămâie cu oțet; se adaugă menta și  ardeiul. Se toarnă sosul peste fructe și ardei gras și se acoperă; se dă salsa la frigider cca 3 ore.
Se despart și se curăță frunzele de salată. Se taie în jumătate, pe lung, fructul de papaya și se scot sâmburii cu lingura. Pulpa de papaya și pieptul de pui afumat se taie felii subțiri. Pe farfurii se repartizează frunzele de salată și se așază deasupra felii de papaya și de carne. Se toarnă deasupra salsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*