Prune murate

Credit foto: Szasz-Fabian-Erika/Fotolia.com
Credit foto: Szasz-Fabian-Erika/Fotolia.com
Credit foto: Szasz-Fabian-Erika/Fotolia.com

8 borcane (a 500 ml) / Prep.: 2 ore
• 1 kg prune • 500 ml aceto balsamico
• 250 ml vin roșu  • 1 lingură de sare
• 4 linguri zahăr • 1 linguriță boabe de piper negru
• 3 crenguțe rozmarin
• 6 crenguțe cimbru

Se spală prunele și se crestează pielița cu un cuțit ascuțit. Se toarnă într-o oală oțetul și vinul împreună cu sarea, zahărul și boabele de piper; se fierbe totul cca 5 min., la foc potrivit.
Se introduc prunele împreună cu mirodeniile în borcane și se toarnă deasupra lichidul fierbinte. Borcanele spălate și uscate în prealabil se închid imediat ermetic.
Prunele trebuie să se îmbibe cu siropul cu oțet, cel puțin 2 zile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*