Profiterol cu glazură parfumată

credit foto: soulgems/2010/shutterstock.com
credit foto: soulgems/2010/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 12 gogoșele mici pentru profiterol • 1 plic praf de budincă de vanilie • 450 ml lapte • 70 g zahăr • 100 g ciocolată amăruie • 100 g ciocolată cu lapte  • 2 banane

Se prepară budinca de vanilie din praful din plic și 300 ml lapte, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcorească și se umplu gogoșelele de profiterol.
Se prepară glazura de ciocolată: se pasează bananele cu mixerul. Se încălzește laptele pe plită sau la cuptorul cu microunde. Într-un alt vas se topește zahărul, amestecând, până se caramelizează ușor, apoi se toarnă laptele și se bate cu telul.
Într-un alt vas, se rup bucăți ambele sortimente de ciocolată și se toarnă deasupra com­poziția de caramel; se adaugă bananele pasate și se mixează totul.
Pe farfuriile de desert se așază câte 3 gogoșele de profiterol și se toarnă deasupra sos de ciocolată.

Preparare: 40 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*