Praz cu nuci

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•6 fire praz
•sare, piper
•1 ardei gras galben
•1 ardei iute
•1 linguriță zahăr brun
•1 linguriță muștar
• 2 linguri supă de legume
•3 linguri oțet de vin roșu
• 4 linguri ulei de măsline
•10 jumătăți de nuci tocate

Se curăță prazul, se spală și se taie rondele. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare cca 10-12 min. Se curăță ardeiul gras, se spală și se taie cubulețe. Se curăță ardeiul iute și se cres­tează; se scot semințele și pulpa se taie cubulețe. Se amestecă oțe­tul cu sare, piper, zahăr, muș­tar, supă de legume și se înglo­bează uleiul, bătând cu telul. Se lasă înăuntru ardeiul gras și ardeiul iute timp de cca 30 min. Se scurge prazul și se așază  într-un castron; se amestecă împreună cu dressingul. Se așază pe farfurii salata de praz și se servește călduță, cu nuci.
Per porție: 230 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*