Praz cu capere și stafide

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB

4 porții
Preparare: 10 min.
La foc: 25 min.
• 4 tije de praz tăiate bețișoa­re • 75 ml ulei de măsline
• 4 linguri vin alb
• sare, piper negru
• 1 lingură capere • 30 g stafide • piper de Cayenne

Se amestecă uleiul cu vinul, sare și piper într-o tigaie mare. Se pun în acest amestec firele de praz și se presară caperele și stafidele. Se pune compoziția la fiert și se lasă să fiarbă acoperită, la foc mic, cca 15 min. În acest timp se stropește de 2-3 ori cu zeama din tigaie. Prazul este făcut când furculița
intră cu ușurință în el.  Se ia capacul și se mai fierbe la foc iute 5 min.
Se lasă să scadă zeama, stropind mereu prazul. Se servește prazul cu sosul în care a fiert și presărat cu piper de Cayenne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*