Prăjiutură cu afine

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 150 g unt moale • 200 g zahăr • coaja rasă de la 1 lămâie
• 3 ouă • 130 g făină • 1 linguriță praf de copt • 200 g afine
• 100 g fulgi de cocos • 100 ml lapte de cocos

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de teflon  de 22 x 24 cm; marginile se ung cu grăsime. Se bat într-un castron 100 g bucățele de unt rece cu 100 g zahăr și coaja de lămâie rasă; se înglobează alternativ 3 ouă bătute și făina amestecată cu praf de copt. În final, se înglobează 70 g afine; se așază compoziția în formă și se coace 18-20 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Între timp, se pregătește un aluat sfărâmicios din restul de unt, zahăr, cocos ras și ouă. Se încălzește ușor laptele de cocos. Se scoate blatul din cuptor, se presară afine, se toarnă lapte de cocos și se presară aluat sfărâmicios. Se  reduce focul din cup­tor la 170 °C și se introduce din nou prăjitura; se coace 20-25 min., până se rumenește crusta.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*