Prăjituri “Al nouălea cer”

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 20 bucăți
• 400 g aluat de foi refrigerat
• 1 plic praf de budincă de vanilie instant • 200 ml lapte
• 100 g margarină • 2 gălbe­nușuri • câteva picături esență de rom • 2 linguri dulceață de trandafiri
Glazură: • 100 g zahăr pudră
• sucul de la ½ lămâie • 2 linguri apă fierbinte • câteva picături ulei • 1 lingură suc de rodii (proaspăt stors) • 1 lingură cafea
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se întinde o foaie de aluat și se decupează cca 40 de fursecuri rotunde (4–5 cm); se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă în mai multe locuri cu furculița. Se coace cca 12-15 min.
Pentru umplutură, se dizolvă budinca în lapte și se înglobează apoi gălbenușurile, margarina și esența de rom. Se lasă să se răcească crema.
Se șprițează crema între 2 fursecuri. Se ung cu dulceață și se lasă să se răcească.
Se prepară glazura: se pune zahărul pudră într-un bol și se adaugă treptat suc de lămâie, apă fierbinte și ulei. Se ame­s­tecă până se obține o cre­mă groasă. Se împarte în două: în­tr-o jumătate de înglobează suc de rodii, iar în cealaltă ca­fea. Se decorează pră­ji­tu­relele după fantezie, e­ven­tual se presară perle de zahăr.
Preparare: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*