Prăjiturele Steaua sus răsare

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 30 bucăți
Aluat:
•100 g amidon •150 g făină •1 ou
•60 g zahăr •30 g cacao
•125 g margarină •2 linguri frișcă
Compoziție de trufă:
•100 g ciocolată albă •50 ml frișcă
•3 linguri rom alb
În plus: •ciocolată amăruie

Se prepară aluatul: se amestecă amidonul cu făină și se adaugă oul, zahărul, praful de ca­cao, margarina și frișca. Se frământă aluatul, se modelează sub formă de bilă, se înfășoară în folie transparentă și se dă la frigider 30 minute.
Pentru compoziția de tru­fe, se topește cioco­lata albă în frișcă și se lasă să se răcorească; apoi se în­globează apoi romul și se lasă să se răcească complet. Se încinge cup­tor­ul la 200° C.
Se întinde o foaie de aluat pe planșeta tape­tată cu făină și se decu­pea­ză 60 de steluțe cu o formă specială. De la 30 dintre ele se mai decu­pea­ză un cerculeț în centru.
Se așază toate pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și se coc furse­cu­rile la mijlocul cuptorului timp de cca 6–8 min. Se scot și se lasă să se răcească.
Se topește ciocolata amă­ruie în bain-marie și se glazu­rea­ză fursecurile cu gau­ră la mijloc. Se lasă să se usuce.
Se bate cu mi­xerul compoziția de trufe și se ung cu ea steluțele fără gaură. Se așază pe fiecare dintre ele câte o steluță cu gaură. Se lasă să se usuce bine prăjiturelele astfel asamblate. Apoi se păstrează într-o cutie de metal tapetată cu hârtie cerată. Frumos ambalate, prăjiturelele sunt un bun cadou pentru gazdă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*