Prăjiturele arabe cu cușcuș

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g cușcuș • 5 ouă
• 180 g zahăr fin • 1 portocală
• unt pentru uns forma • 150 g curmale • 1 lingură scorțișoară
• 250 ml frișcă • 50 g miere
• 250 g brânzică de casă
• 70 g fistic tocat

Se încinge cuptorul la 190 ºC. Se așază cușcușul într-un castron și se opărește cu apă clocotită. Se acoperă cu o farfurie și se lasă să se umfle cușcușul; se lasă apoi să se răcească.
Se separă ouăle și se bat al­bu­șurile. Gălbenușurile se bat cu za­hăr și se amestecă împreună cu cușcușul și coaja de portocală ra­să. Apoi se înglobează albușurile bătute, amestecând cu telul.
Se ung cu unt 4 forme mici (Ø 15 cm) și se așază înăuntru aluatul; se coace cca 30 min. Se scot formele din cuptor și se lasă să se răcească. Se topește puțin mierea cu scor­ți­șoară, suc de portocale
și curmale tocate. Se bate frișca și se înglobează brânza de vaci.
Prăjiturelele se taie în două și se unge cu miere partea de jos; se umplu cu cremă și se acoperă cu frișcă. Se presară fistic tocat.
Preparare: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*