Prăjitură Valurile Dunării

Credit foto: kristina-rütten/Fotolia.com
Credit foto: kristina-rütten/Fotolia.com
Credit foto: kristina-rütten/Fotolia.com

Ingrediente pt. 24 felii
Blat: • 250 g unt • 200 g zahăr
• sare • 6 ouă • 400 g făină
• 3 lingurițe praf de copt
• 5 linguri lapte • 1 lingură cacao •2 linguri rom
Umplutură: • 1 kg vișine fără sâmburi • 1 plic praf de budincă de vanilie • 500 ml lapte
• 3 linguri zahăr • 200 g unt
• 50 g zahăr pudră
• 200 g ciocolată amăruie

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se bate untul cu zahăr și sare. Se înglobează pe rând ouăle. Se amestecă făina cu praf de copt și se înglobează alternând cu laptele. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se repartizează 1/2 din aluat. Se nivelează. În restul de aluat se încorporează cacao și rom; se așază deasupra aluatului alb. Se acoperă cu vișine și se coace 30 min. Se scoate și se lasă să se răcească.
Se prepară budinca din praful din plic, lapte și zahăr, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcească. Se bate untul cu zahăr pudră și se înglo­bează lingură cu lingură budinca; crema se repartizează pe blat; deasupra se toarnă ciocolată topită. Se lasă să se usuce.
Preparare: 75 min.

1 Comment

  1. EU FAC ACEATA PRAJITURA CU VISINE DIN COMPOT SAU PUN ANUME VISINE PENTRU PRAJITURI FARA SIMBURII,SOTULUI II PLACE FOARTE MULT !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*