Prăjitură rosh cu miere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB8-10 porții / Preparare: 60 min.
• 375 g făină • 1 linguriță praf de copt
• 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
• un praf sare • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
• 1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
• 1 vârf de cuțit ienibahar măcinat
• 110 ml ulei • 120 ml miere • 150 g zahăr • 2 ouă
• 1/2 linguriță esență de vanilie • 100 ml cafea tare, caldă • 50 ml suc de portocale
• 25 ml whisky • 50 g migdale tocate • 50 g susan

Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se amestecă într-un castron făina cu praf de copt, bicarbonat, sare și mirodenii. Se face o gropiță la mijloc și se pune uleiul, mierea, zahărul, ouăle, vanilia, cafeaua, sucul de portocale și whisky-ul. Se amestecă până ce se obține un aluat gros.
Se așază aluatul în formă și se presară migdale. Se coace 45-50 min. Apoi se scoate și se lasă să se odihnească cca 15 min. Se răstoarnă și se presară susan, apoi se lasă să se răcească complet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*