Prăjitură “Paradisul coacăzelor”

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 10 bucăți
• 100 g unt • 2 ouă • 2 albușuri • 75 g zahăr pudră • 200 g zahăr
• 200 g făină • ½ linguriță praf de copt • câteva picături de oțet
• 3 linguri fulgi de cocos • 3 linguri gem de coacăze • 300 g stafide

Se unge o tavă și se tapetează cu pesmet. Într-un castron se bate untul cu zahăr și gălbenușuri; se înglobează făina amestecată cu praf de copt. Din aluatul obținut se întinde o foaie, cu sucitorul și se așază în tavă. Se coace cca 10 min. în cuptorul încins la 200 °C.
Se bat albușurile și se înglobează zahărul; se adaugă câteva picături de oțet și se bate spumă; se încorporează fulgii de cocos. Se scoate blatul din cuptor și se unge cu gem; se presară coacăze și se acoperă cu compoziția de bezea. Se mai coace 25-30 min. în cuptorul încins la 175 °C.
Preparare: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*