Prăjitură Harlequin

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 10 bucăți
• 3 ouă • câteva picături 
suc de lămâie 
• 3 linguri apă fierbinte 
• 1 priză coajă de lămâie rasă
• 50 ml rom 
• 100 g zahăr pudră 
• 60 g făină 
• 40 g amidon • 1 ½ linguriță praf de copt 
• 45 g unt 
• 3 linguri cacao
• 2 linguri fructe confiate 
• 200 ml frișcă

Se unge o formă de tort pătrată și se tapetează cu hârtie de copt. Se separă ouăle și se bat albușurile cu suc de lămâie.
Separat se bat gălbenușurile cu apă fierbinte, apoi se înglobează 90 g zahăr, coajă de lămâie și rom.
Se adaugă făina amesteca­tă cu amidon, praf de copt, ur­­mată de unt și albușurile bătute.
Se așază în formă jumătate din cantitatea de aluat. În a doua jumătate se înglobează 2 linguri  cacao și fructele confiate.
Se așază deasupra aluatul brun și se marmorează cu furculița. Se încinge cuptorul la 170 ºC și se coace cca 40 min.
Se desprinde marginea formei. Blatul se răstoarnă pe un grătar de prăjituri și se taie cuburi.
Se bate frișca împreună cu zahărul pudră și praful de cacao rămase.
Se șprițează pe fiecare cub în parte și se decorează cu stele de ciocolată.
Preparare: 1 oră și 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*