Prăjitură Engadin cu nuci și vișine

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
•275 g făină • 2 lingurițe praf de copt •1 ou
•1 gălbenuș •165 g miere
•275 g zahăr •esență de lămâie
•120 g unt •750 g vișine din compot
•2 linguri alune măcinate •80 ml frișcă
• 120 g masă de marțipan • esență de vanilie
•125 g nuci tocate • 1 lingură zahăr pudră
• ciocolată cu lapte • jumătăți de nuci

Pentru blat, se amestecă făina cu praf de copt și se face o gropiță la mijloc. Se pun oul, gălbenușul, esența de lămâie și 30 g mie­re. Se presară 75 g zahăr și pe margine se pun fulgi de unt. Cu mâinile reci se frământă rapid aluatul. Se face o bilă, se înfășoară în folie și se lasă la frigider cel puțin 60 min.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie din 2/3 din aluat, puțin mai mare decât tava. Se așază în tavă și se ridică o margine. Se presară alunele mă­cinate și se repartizează vișine­le scurse, în strat uniform.
Se topesc, amestecând, 100 g zahăr cu 75 g miere. Se înglobează frișca încălzită. Se bate cu mixerul marțipanul tăiat cuburi cu 60 g miere și esență de vanilie. Se înglobează în com­poziția de frișcă.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă 100 g zahăr cu nucile to­cate; se presară peste com­poziția de frișcă și se înglobează; se așază pe vișine și se nive­lează.
Din restul de aluat se întinde o foaie egală cu forma. Se așază pe compo­ziția de nuci și se presează puțin pe mar­gi­ne. Se coace la cuptor cca 50 min. Se lasă să se răcească. Apoi se pre­sa­ră zahăr pudră. Se de­co­rează cu ciocolată topită și jumătăți de nuci.

Per felie: 290 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*