Prăjitură cu piersici

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 80 min.
• 165 g unt • 165 g zahăr • 2 lingurițe coajă de lămâie rasă
• 3 ouă • 150 g făină
• 3 linguri iaurt • 1 linguriță praf de copt • 3 piersici
Se spală piersicile, se șterg, se golesc de sâmburi și se taie felii. Se încinge cuptorul la 160 °C.
Se amestecă untul moale cu zahăr și coajă de lămâie; se înglobează ouăle pe rând și la final se adaugă și iaurtul, precum și făina amestecată cu praf de copt și se omogenizează.
Se tapetează forma cu hârtie de copt, se toarnă aluatul, se nivelează și se așază pe suprafață felii de piersici.
Se coace prăjitura cca 45 min. în cuptorul pregătit. Se face proba coacerii: se înfige o țepușă de lemn în aluat; dacă iese curată, prăjitura este gata. Se lasă să se răcească cel puțin 10 min. Apoi se poate servi pudrată cu zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*