Prăjitură cu pere și ghimbir

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

10 bucăți / Preparare: 80 min.
• 2 linguri suc de lămâie • 150 g zahăr brun
• 500 ml apă • 2 pere tari decojite
• 160 g miere • 150 ml lapte
• 125 g făină • 1 ½ lingurițe praf de copt
• 2 lingurițe ghimbir măcinat
• 1 linguriță amestec
de mirodenii măcinate (scorțișoară, cuișoare, ienibahar)
• 60 g unt tăiat bucățele
• 1 ou

Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se unge forma și se tapetează cu pesmet.
Se așază într-o crăticioară sucul de lămâie cu 100 g zahăr, se toarnă apa și se încălzesc la foc mijlociu, amestecând fără oprire până ce zahărul se dizolvă complet. Se taie perele în două, pe lung și se curăță de cotoare; fructele se așază în sirop și se fierb cca 10 min. până ce se înmoaie. Apoi se lasă să se scurgă.
Se așază într-o crăticioară mierea cu restul de zahăr și cu laptele; se încălzesc până ce se dizolvă zahărul. Se lasă să se răcească.
Într-un castron se amestecă făina cu praf de copt; se adaugă ghimbirul, amestecul de mirodenii și untul și se frământă un aluat sfă­râmicios. Se adaugă compoziția de lapte
și oul bătute. Aluatul se întinde într-o formă și se așază deasupra pere. Se coace prăjitura la cuptor cca 45 min. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă cca 15 min.
Apoi se taie bucăți și se servește cu miere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*