Prăjitură cu mere și nuci

CRedit foto: Burda Romania
CRedit foto: Burda Romania
CRedit foto: Burda Romania

bulina_SB12 felii / Preparare: 40 min. Coacere: 50 min.
Aluat:
• 100 g caise uscate • 150 g unt • 170 g zahăr • 2 plicuri zahăr vanilinat
• 100 g nuci  măcinate • 1 linguriță coajă de lămâie rasă • 2 ouă
• 300 g făină • 3 lingurițe praf de copt • 75 ml lapte
Umplutură și glazură:
• 1 kg mere • sucul de la 1 lămâie • 50 g nuci măcinate
• 3 ouă • 500 ml smântână • 100 g masă de marțipan • 50 g zahăr
• 1 lingură amidon • 1 linguriță scorți­șoară

Blat: se taie cuburi caisele uscate. Se bate untul cu zahăr, nuci, coajă de lămâie și zahăr va­nilinat. Se înglobează pe rând ouăle.
Se amestecă făina cu praful de copt. Se încorporează în compoziția de unt, alter­nând cu laptele. Se înglobează caisele. Se toarnă aluatul într-o tavă ta­petată cu făină.
Cuptorul se încinge la   175 ºC. Se curăță merele de coajă și semințe și se taie ju­mă­tăți; se stropesc cu suc de lămâie.
Partea bombată a jumătăților se crestea­ză și jumătățile se așază pe prăjitură.
Pentru glazură, se amestecă smântâna cu ouă, zahăr, amidon, scorțișoară, nuci și masă de marțipan rasă.
Se toarnă com­poziția pe mere, eventual se presară deasupra 50 g de fulgi de migdale. Se coace prăjitura la cuptor cca 40–50 min.
Se lasă să se răcească prăjitura, se taie bucăți și se presară cu 3 linguri de zahăr pudră. Prăjitura se poate servi cu frișcă bătută, în care se adaugă puțină scor­țișoară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*