Prăjitură cu mac

Credit foto: Kitty/Fotolia.com
Credit foto: Kitty/Fotolia.com
Credit foto: Kitty/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 căni lapte • 500 g mac măcinat • 1000 ml lapte fierbinte
• 400 g unt • 400 g zahăr
• 6 linguri smântână • 600 g  făină • 4 lingurițe praf de copt
• 2 plicuri zahăr vanilinat

1 Se bate untul cu zahăr tos, zahăr vanilinat și smântână, folosind mixerul. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, precum și 2-3 linguri de lapte; jumătate din cantitate se așază într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
2 Se opărește macul cu 500 ml lapte și se întinde pe aluat; cu lingura, se așază deasupra restul de aluat, amestecat în prealabil cu restul de lapte.
Se coace prăjitura cca 60 min. la mijlocul cuptorului încins la 175 °C. Se răstoarnă prăjitura din formă, se desprinde hârtia de pe blat. Se întoarce prăjitura și se lasă să se răcească.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*