Prăjitură cu buline

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 18 bucăți
• 100 g ciocolată amăruie
• 100 g ciocolată cu lapte
• 200 g unt • 200 ml smântână dulce • 160 g zahăr fin
• 4 ouă • 180 g făină • 100 g drajeuri colorate de ciocolată

Se topesc ciocolatele împreună, la bain-marie și se adaugă untul tăiat bucăți. Se amestecă. Apoi se toarnă frișca lichidă și se amestecă bine.
Se sparg ouăle într-o ceașcă
și se bate. Se scoate compoziția de ciocolată din bain-marie și se înglobează zahărul și oul. La final, se înglobează făina și se amestecă totul bine.
Se unge și se tapetează cu făină o tavă (22 × 34 cm) cu marginea înaltă; se toarnă înăuntru aluatul și se nivelează.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se repartizează draje­urile peste aluat și se coace prăjtura  40 min. Se scoate din cuptor, se lasă să se ră­cească și se taie bucăți.
Preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*