Prăjitură cu ananas

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB

Aluat: • 250 g tofu • 150 ml lapte • 100 ml ulei • 75 g granule de trestie de zahăr • 450 g făină de grâu integrală • ½ plic praf de copt
Cremă și crustă: • 475 ml lapte • 1 praf sare • 2 ouă
• 100 g granule de trestie de zahăr • 2 portocale • 150 ml frișcă
• 2 lingurițe scorțișoară • ¼ linguriță ghimbir măcinat
• 100 g unt • 100 g alune măcinate • 75 g făină • 1 linguriță vanilie măcinată
Topping: • 1 ananas (cca 1,2 kg)
• 100 g stafide

Se prepară aluatul: se pasează tofu cu lapte și se frământă cu mixerul adăugând ulei, granule de trestie și ½ din făină.
Se înglobează restul de făină amestecată cu praf de copt; se frământă aluatul cu mâinile.
Pentru cremă, se încălzește laptele cu sare, până sub punctul de fierbere. Într-o altă crăticioară se bat ouăle cu 25 g granule de trestie. Se înglobează făina și se adaugă treptat laptele. Se dă în clocot budinca. Se ia de pe plită și se lasă să se răcească, amestecând. De la 1/2 portocală se rade coaja și de la altă portocală și jumătate se stoarce sucul. În cremă se înglobează coaja de portocală, sucul de la o portocală, scorți­șoară, ghimbirul și apoi frișca bătută. Crema se așază pe blat.
Se amestecă alunele cu făina, restul de zahăr și vanilia; se toarnă unt topit și se amestecă până se obține un aluat sfărâmicios. Se taie ananasul felii,
se decojește și se taie cuburi. Se amestecă stafidele cu ananasul și restul de suc de portocale; se repartizează pe cremă și se presară fărâmele de aluat.  Se așază prăjitura în mijlocul cuptorului și se coace o oră la 180 ºC. Se scoate și se lasă să se odihnească 10 min. Se taie în 20 de bucăți și se lasă să se răcească pe un grătar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*