Prăjitură aztecă

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 150 g mălai • ½ plic praf de copt
• 75 g zahăr fin  • 90 ml ulei
• 2 linguri de cafea instant
• 2 ouă • 1 lingură de rom
• 60 g dulceață de coacăze
• 1 plic cu praf de budincă de ciocolată
• 4 linguri de zahăr pudră • 300 ml lapte
• 2 linguri de smântână

Se tapetează forma cu hârtie de copt. Se amestecă mălaiul cu praful de copt, zahărul și cafeaua in­stant. Se amestecă uleiul cu ouă și rom și se înglobează în amestecul de mălai. Se așază aluatul în formă și se coace timp de cca 30 min., în cuptorul încins la 170 ºC. Se lasă să se răcească blatul, apoi se unge cu gem.
Se amestecă praful de budincă împreună cu zahărul pudră și cu cca 120 ml lapte. Se dă în clocot restul de lapte și se adaugă compoziția de budincă. Se lasă să fiarbă 2 min., amestecând continuu. Se lasă să se răcească budinca  și se înglobează smântâna. Se întinde amestecul pe blat și se dă tortul la frigider, timp de cca 12 ore.
Înainte de servire, se presară pe deasupra ciocolată rasă.

Preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*