Prăjitură Alladin

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 20 bucăți
•300 g făină •1 linguriță praf de copt •140 g zahăr
•1 praf sare •160 g unt rece
•80 g curmale (fără sâmburi)
•500 g brânză de vaci •400 g cremă de iaurt
•150 g miere fluidă •4 ouă
•1 plic praf de budincă de vanilie
•2 lingurițe coajă de lămâie rasă
•3 linguri suc de lămâie •80 g stafide

Se frământă un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare și unt tăiat mă­runt; se adaugă eventual 2 linguri apă rece. Se face o bilă de aluat și se înfă­șoară în folie – se dă la frigider 30 min.
Cuptorul se încinge la 200 °C. Se întinde o foaie de aluat pe planșeta tapetată cu făină. Se așază foaia într-o tavă unsă și se ridică o margine. Se așa­ză deasupra hârtie de copt și se aco­peră cu boabe de fasole uscată, pentru îngreunat. Se coace la cuptor 10 min. Se scoate blatul și se îndepărtează hârtia de copt cu tot cu boabe.
Se reduce temperatura din cuptor la 180 °C. Se pregă­tește umplutura: se amestecă brânza cu iaurt, miere, ouă, praf de budincă, coajă și suc de lă­mâie, apoi sta­fide și curmale tăiate cubulețe.
Se așa­ză pe foaie și se coace prăjitura la cuptor cca 60 min. Se stinge cuptorul și se lasă să se odihnează plăcinta înăuntru 15 min. Se pudrează cu zahăr înainte de servire.
Per bucată: 190 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*