Portofele cu caise

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții
Preparare: 1 oră 20 min.
• 125 g cartofi • 50 g zahăr • 200 ml suc de portocale • 40 ml suc de lămâie
• 3 linguri miere • scorțișoară • 700 g jumătăți de caise (conservă) • 4 linguri lichior de portocale • coaja rasă de la 1/2 lămâie • 250 g făină • nucșoară • 40 g zahăr • ulei pentru friteuză • 20 g zahăr pudră

Se spală cartofii și se fierb în apă cu sare 30 min. Se scurg, se decojesc și se pasează; se lasă să se răcească.
Într-o crăticioară se caramelizează zahărul cu 4 linguri de apă; se adaugă suc de portocale și de lămâie și se fierbe până ce vo­lumul se reduce la o treime. Se adaugă miere și scorțișoară. Se pun deoparte 12 jumătăți de caise. Se pasează 50 g caise, restul se taie jumătăți și se adaugă la caramel. Se adaugă lichiorul și coaja de lămâie; se dau în fiert 1 min.
Se frământă un aluat din cartofi, 60 ml apă, făină, un praf de sare și unul de nucșoară. Se înfășoară în folie și se lasă să stea
20 min. Se modelează sub formă de rulou, se taie felii, apoi fiecare felie se aplatizează în mână și se înfășoară în ea câte o
jumătate de caisă presărată cu puțin zahăr.
Friteuza se în­cinge la 180 °C. Se prăjesc porto­fe­lele și se servesc cu com­pot, eventual cu friș­că bătută. Se pudrează cu zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*