Portocale în sos de ciocolată

Credit foto: Veronica Bâtcă
Credit foto: Veronica Bâtcă
Credit foto: Veronica Bâtcă

Veronica Bâtcă, actriță și pasionată de nutriția raw-vegan ne propune un desert savuros, preparat fără foc, răcoros și de post

Ingrediente pt. 2 porții:
• 1 portocală mare • 2 linguri cacao (sau pudră de roșcove) • 1 banană
• ¾ cană caju • 1 boabă Tonka • 1 căpșună • 1 linguriță fulgi de migdale

Se curăță portocala de coajă și se desface felii, care se taie în bucățele mici și se pun într‑un bol. Se pun în blender banana, cajuul (înmuiat 30 min. în prealabil), boaba de Tonka (eventual tăiată în bucăți mai mici) și puțină apă. Când amestecul devine omogen și cremos, se adaugă praf de cacao.
Se toarnă crema de ciocolată peste portocale. Se adaugă fulgii de migdale și căpșuna tăiată felii. Avertisment: rezultatul este periculos de bun!

Info: Boabele Tonka sunt semințele arborelui kumaru din America de Sud. Aroma lor amintește de vanilie, migdale, scorțișoară și cuișoare; se datorează substanței numite cumarină. Despre boabele de Tonka, tradițiile spun că vindecă sufletul și apără corpul de boli.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*